"The big questions is whether you will be able to say a hearty YES to Adventure."

(Joseph Campbell)

Meest gestelde vragen                

Wat is iHOOP? iHOOP is een uniek concept ontwikkeld door Anna Loots, sport- en bewegingspsychologe. Zij wist het positieve effect van sporten, de mindfulness van yoga en de speelse mindset van een kind te combineren in deze verfrissende manier van bewegen. 

Voor wie is iHOOP? iHOOP is voor iedereen. Mannen en vrouwen van alle leeftijden. Het draait om spelen en dat is iets wat iedereen kan. We zijn namelijk allemaal kind geweest. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je gaat doen wat hoort. Met iHOOP leer je de schilletjes los te laten en geef je jezelf de ruimte om te zijn wie je echt bent. En, omdat het een prettige beweging is die weinig belastend is en goed voor rug- en buikspieren, kun je iHOOP tot op hoge leeftijd blijven doen. We zijn dan ook enorm trots op onze oudste deelneemster van 84 jaar, die een nieuwe knie én heup heeft! 

Is iHOOP goed voor een zandloper figuur? Een volmondige JA, concludeerde zowel wetenschappelijk onderzoek in Amerika, als het Parool, het NRC en een aantal glossy's als de GLAMOUR, VIVA en RED. Je  verbrandt al snel 600 calorieën per uur, je krijgt een slankere taille en het is nog leuk ook! JAN Magazine vond zelfs dat een iHOOP les gelijkt stond met een lesje Core & Stability op de sportschool. Klik hier voor het filmpje van het meest recente Nederlands onderzoek naar de uitkomsten van iHOOP. 

Waarom is iHOOP zo ontspannend? “iHOOP is eigenlijk een metafoor voor het leven: het gaat over bij jezelf blijven terwijl het dagelijkse leven om je heen wervelt. Hoe meer rust en balans en hoe aandachtiger je bent, hoe beter het gaat en hoe leuker het is. Je leert weer voelen, in plaats van de hele tijd rondjes te draaien in je hoofd. Een speelse manier van mindfulness oefenen dus.”, stelde Het Parool vast.

Mocht je denken, waar heb ik dit toch onlangs nog gezien? Anna was dit jaar bij Holland’s Got Talent te bewonderen. Daar wist ze de jury te betoveren met haar adembenemende performances. Ook werd Anna gevraagd op een TED Talk inclusief performance te doen bij TEDxHaarlem. Met haar TED Talk over "Expressing New Values", wist ze mensen diep in hun harten te raken. Een performance van Anna maakt al beeldend duidelijk dat er veel meer achter iHOOP zit dan alleen maar een beetje hoepelen. 

Meer lezen? Klik hier voor een uitgebreide interview met Anna Loots over iHOOP en de mindset die eraan ten grondslag ligt. 

Toch ook eens zelf proberen? Van september tot en met juni geeft iHOOP workshop door heel Nederland en cursussen in het Marnix te Amsterdam. Klik om te kijken wanneer wij bij jou in de buurt zijn en schrijf je in om het zelf te ervaren. Ook geven we op maat gemaakte trainingen voor bedrijven door heel Nederland. Kijk rustig verder op onze website, mocht je vragen hebben horen we het graag. 

 

 

 

 

Anna Loots, founder en owner van iHOOP